Trisslotter

Ett av de absolut mest populära lotterierna vi har idag är Triss från företaget Svenska spel. Det är en skraplott där man skrapar nio rutor och målet är att skrapa fram tre lika belopp eller symboler. Även i detta lotteri finns det såklart nitlotter men då står det inte nitlott någonstans som det gjorde förr utan det är helt enkelt en trisslott som inte ger någon vinst.

Det finns några olika typer av trisslotter, dels den klassiska lotten som har de nio skrapfälten och en ruta med X gånger vinsten. Den sistnämnda rutan kan multiplicera din vinst med allt från ett till tio. Det finns även en kontrollruta som man inte får skrapa själv, gör man det så blir lotten ogiltig oavsett om det var någon vinst på den eller inte. Om man får tre lika belopp på samma lott så vinner man det beloppet. Den klassiska trisslotten kostar 30 kronor att köpa och du hittar den både i butiker som är spelombud och på nätet. Så hur mycket kan man vinna då? Jo på en klassisk trisslott kan du faktiskt vinna så mycket som 2,5 miljon svenska kronor.

Det finns även något som kallas för Dubbeltriss. Det är helt enkelt två trisslotter som sitter ihop. På den kan du kombinera skrapfälten för att vinna vilket gör att det är lite högre vinstchans på den. Om du tillexempel skrapar fram två belopp 75 på den ena halvan och en på den andra så blir det vinst. Dubbeltrissen har även den en ruta att skrapa som heter X gånger vinsten så att du kan multiplicera din vinst om du har tur. Priset på Dubbeltrissen är inte helt oväntat dubbelt så mycket som på den klassiska trisslotten, det vill säga 60 kronor.

Sedan har vi den varianten av trisslott som kallas för Jättetriss, på den har man klämt ihop hela fyra vanliga trisslotter. Enda skillnaden mot den förra är att man inte får lov att kombinera de olika lotterna för att vinna. Men man har chans att vinna på alla fyra lotterna som finns på denna Jättetriss. Även här finns det en skrapruta för X gånger vinsten. Priset är på Jättetrissen inte helt oväntat 120 kronor eftersom att den består av fyra vanliga trisslotter.

Bonusvinst

Det går även att vinna så kallade bonusvinster på trisslotterna. När du skrapar så är det inte bara belopp i form av nummer som finns att se, en del av dem har även en symbol runt sig. Skrapar man fram tre lika sådana symboler så kan man vinna bonusvinster. Det finns två olika, tv-apparat och klöver. Om du lyckas skrapa fram tre lika belopp som har en klöversymbol runt sig så får du sedan skrapa en speciallott i tv 4:as morgonprogram. Där kan man vinna allt från minst 10 000 kronor i månaden i 10 till 25 år till 100 000 kronor i månaden i 10 till 25 år.

Lyckas du skrapa fram tre stycken tv-apparater så får du även då skrapa en speciallott i tv4. Men då har du en garanterad vinst på minst 50 000 kronor som engångsbelopp och kan vinna hela 5 miljoner kronor.