Virtuella lotter

Med virtuella lotter menas att man både kan köpa och skrapa online. Dessa virtuella lotter kan man faktiskt skrapa med hjälp av fingertoppen som man rör på sin mobils touchscreen. Med hjälp av pekverktyg kan man även skrapa på datorn.

Fler valmöjligheter

Genom dessa lotter gav man spelarna nya sätt att spela med lotter på. Genom lanseringen av virtuella lotter har det blivit väldigt många fler möjligheter för skaparna av skraplotter att skapa nya spännande designer på lotterna. På nätet kan en spelare till exempel se oerhört många fler skraplotter som fungerar helt annorlunda än de vanliga lotterna som man är van vid. Man kan spela dessa virtuella lotterna på ett annorlunda vis än de fysiska lotterna där man är begränsad.

De fysiska består trots allt av papper och plast som man bara kan använda till viss del och ändra en viss mängd. Spelarens uppgift vid den fysiska lotten är att skrapa bort skyddsplatsen för att kunna se symbolerna undertill. Medan man vid den virtuella lotten har helt andra möjligheter. Till exempel kan det innebära att spelaren ska sikta med en boll mot ett mål. Om bollen går i eller inte kan spelaren få se med hjälp av en film på skärmen. Att bara fantasin sätter gränser och möjligheterna är näst intill oändliga när det kommer till virtuella lotter har både spelbolagen och spelskaparna förstått.

Spelutvecklingen är snabbare online

När det kommer till virtuella skrapspel och skraplotter så finns det oerhört många varianter. Spelutvecklarna har genom de virtuella lotterierna större artistiska och tekniska friheter. En del av skraplotterna på nätet fungerar visserligen likadant eller på ett liknande sätt som de fysiska. Men genom att spelskaparna kan bli mer kreativa så ger det spelarna mer möjligheter att kunna känna sig mer involverade i de nya lotterispelen online.

Spelkänslan förhöjs och spellusten väcks mer. På så sätt vill man köpa fler lotter. Nu kan man som spelare prova på skraplotter med en mer interaktiv karaktär. Det kan vara att föredra istället för att bara skrapa bort ett plastskydd. Man ser direkt om man som spelare har vunnit eller råkat få en nitlott, för det finns såklart nitlotter även på virtuella lotterier.

När man spelar på en lott online så finns det ingenting som fysiskt kan skrapas. Det närmsta fysiska man kan komma är när man för musens en svepande rörelse fram och tillbaka för att slutligen se lottens symboler. Men med tanke på den virtuella världens utveckling och så även lotteriets utveckling handlar de virtuella lotterna idag inte bara om klassiskt skrapande. För att på dessa nya lotter kunna frilägga de förtäckta symbolerna kan det handla om att man ska spränga, vända på objekt, vifta med trollspö, öppna kistor eller liknande.

Virtuella lotters popularitet ökar

Populariteten då det kommer till virtuella lotter online har ökat kraftigt. Numera kan man hitta spelsajter som har ägnat större delen av sin hemsida till skraplotter. Ett namn som har givits åt dessa är just skraplottssajter eller casinon med skraplotter. De största av dessa sajter kan man hitta på svenska med svensk valuta. För att spela lotter behöver man inte längre finna en butik som säljer dessa.

Man kan numera enkelt hitta det online. Begränsningen av att bara ha tillgång till lotter från svenska spel finns inte längre heller. Det roliga fenomenet av virtuella skraplotter online finns på massor av spelsajter. Även om det kan vara bekvämt med svenska sajter med svensk valuta finns det möjlighet till utländska sajter med olika lotterier där man kan delta i. Möjligheterna bara växer för spelaren.

Det finns fortfarande fysiska skraplotter som folk köper. Men fler och fler spelar idag på internet. Principen är densamma.

Återbetalningsprocenten gör skillnad

Mellan den fysiska vanliga skraplotten och virtuella lotten finns en väsentlig skillnad. Detta gällande hur mycket som betalas tillbaka i vinster av arrangören i jämförelse med intäkten. Den genomsnittliga återbetalningen är maximalt 50% av de aktörer som har tillstånd att erbjuda spel på skraplotter i Sverige. Hälften av den totala intäkten behåller aktören. Detta innebär att det egentligen är en riktigt dålig affär att spela på riktiga skraplotter.

Återbetalningen till spelarna som spelar på skraplotter online är betydligt högre. Man kan räkna att återbetalningarna ligger på cirka 85-90% av intäkterna i vinster. Det innebär att de som väljer att spela på virtuella lotter vinner mer och oftare än de som spelar på fysiska.